Auto opnieuw laten herspuiten

Auto opnieuw laten herspuiten

Wie heeft het al eens niet meegemaakt? Een perfecte auto waarmee iemand krassen op durft te zetten of nog erger, een auto waarmee je een klein ongelukje krijgt en je bijna verplicht bent om de auto te laten maken of te herspuiten. Herspuiten is een nogal moeilijke klus die een garagist dankzij de moderne apparatuur gemakkelijk kan uitvoeren. Je gaat als het ware een nieuwe auto krijgen, maar toch nog steeds dezelfde. Veel mensen maken zich nogal zorgen als het over de prijs gaat want de meeste mensen denken dat een auto laten herspuiten zoveel kost dat men beter een nieuwe kan kopen.

Prijs hangt af van de garagist

Er bestaat niet zoiets als een standaard prijs voor een auto te laten herspuiten. Garagisten die een auto moeten herspuiten zullen allereerst hun prijs per uur vragen. Daarnaast wordt er gekeken of de auto niet roestig is of er krassen opstaan. Een auto die een beetje roestig is, zal meer tijd kosten dan een volledige roesvrije auto. In de praktijk betekent dit dat een grote auto sneller gespoten kan worden dan een kleine auto. Dit hangt allemaal samen met de factoren van roest, blutsen en krassen.

Gemiddelde prijs tussen de € 2000 en €2500

Dit is ongeveer de gemiddelde prijs die je zult kwijt zijn om de wagen te laten herspuiten. Als je toch zeker wilt zijn van de prijs die je moet betalen, moet je een offerte opvragen en dan zullen zij naar jouw wagen kijken. Als het vlot kan gebeuren dan ben je vaak minder geld kwijt dan als de wagen niet meer in zo’n goede staat is. Als je beslist om bijvoorbeeld alleen de bumper op te laten sputen kan je het beste een offerte vragen aan een erkende garagist.

Have your say