Carwrapping: Een hele andere auto in een handomdraai

Carwrapping wint in Nederland steeds meer populariteit. Dat terwijl het in de Verenigde Staten en Duitsland al jaren populair is.

Hoe werkt het

Bij carwrapping wordt je auto als het ware ingepakt in dunne folie. Dit wordt op een speciale manier gedaan, zodat het niet te zien is dat het folie is. Allereerst wordt de auto helemaal vetvrij gemaakt en dan wordt de auto helemaal beplakt. Door de folie vervolgens warm te maken trekt het helemaal strak.

Voordelen

Een groot voordeel van carwrapping is dat je heel snel een geheel andere auto kunt rijden. Daarnaast beschermt de folie je auto tegen zout in de winter en opspannende stenen die schade aan de lak kunnen veroorzaken.

Soorten carwrapping

Carwrapping kan in gewone effen autokleuren, maar ook matte kleuren behoren tot de mogelijkheid. Daarnaast wordt carwrapping ook gebruikt voor reclame of leuke patronen.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van hoe groot je auto is en wat voor soort wrap je wilt. Je kunt rekenen op kosten tussen de € 1200,- en € 2500,-. De wrap dient elke drie jaar te worden vervangen.

Bron afbeelding

Have your say