Hoe houd ik mijn auto flitsend?

Je auto schoon houden is niet altijd even het leukste werkje om te doen. Maar je wilt wel overal met een schone auto aankomen natuurlijk. Zeker wanneer je in het bezit bent van een flitsende auto, waar je vrienden jaloers op zijn. Je hoeft zeker niet elke maand naar de carwash te gaan om je auto er verzorgd te laten uitzien. Daarom volgen hier een aantal tips die je verder kunnen helpen.

Begin met water en sop

Een structureel onderhoud is de beste manier om je auto schoon te houden. Wanneer je elke week een uurtje reserveert om je auto te wassen, zorg je er daarmee voor dat je niet elke maand flink moet poetsen om de auto schoon te houden. Een sop beurt is de eerste stap die je moet zetten wanneer je je auto gaat schoon houden.

Gebruik maken van een spray en wax

Na het insoppen van de auto en het schoon wrijven met een doek, gebruik dan een spray die je auto er weer als nieuw zal laten uitzien. De juiste spray zorgt er voor dat je auto gaat glanzen. Je kunt er ook voor kiezen om een keer per twee weken je auto met wax in te smeren. Het houdt de oppervlakte van je auto glad en zorgt er daarmee voor dat er weinig rommel aan je auto blijft plakken.

Stofzuigen en niet roken

Het interieur van je auto kun je verder prima schoonhouden, door er na een wasbeurt de stofzuiger door te halen. Probeer ook zoveel te voorkomen dat er gerookt wordt in je auto. As valt overal tussendoor en maakt je auto snel vies. Ook zorgt roken voor een vieze geur in je auto. Voldoende redenen dus om je auto eens een flinke wasbeurt te geven!

Bron foto: bmw.nl

Have your say