Je auto overspuiten

Een glimmende auto

Natuurlijk wil je als trotse eigenaar van je auto dat deze er voortdurend mooi bij staat. Niet alleen de binnenkant van je auto moet er opgeruimd en netjes uitzien, ook het lak van je auto moet blijven stralen en glimmen. Dit kun je realiseren door je auto eens over te laten spuiten. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, maar dat is niet gemakkelijk. Beter kun je dit door een professional laten doen.

Waarom je auto overspuiten?

Je moet je voorstellen dat je auto gedurende de jaren slijt. Dit kan onder andere komen door het weer. Maar natuurlijk kan een kleine schade ook al krasjes veroorzaken op je auto. Een bezoek brengen aan de autospuiterij is dan een prima mogelijkheid om je auto weer als voorheen te laten glimmen. Daarmee draag je zorg voor een zo goed als nieuwe auto.

Vraag offertes op

In Nederland zijn diverse professionele autobedrijven te vinden die je auto kunnen overspuiten. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot een bezoek brengen aan een autospuiterij, kun je het beste offertes opvragen bij verschillende bedrijven. Je weet dan een beetje aan welke prijs je moet denken voor het laten overspuiten van je auto. Een bezoek brengen aan het bedrijf zelf kan ook geen kwaad. Dan krijg je namelijk al snel de indruk of het bedrijf zorgvuldig werkt.

Wat kost een auto overspuiten?

Over het algemeen kost een auto laten overspuiten naar een andere kleur ongeveer € 2.000,00. Deze kosten kunnen wel iets oplopen wanneer je schade of roest aan je auto hebt zitten. Houd daar rekening mee! Wil je gewoon dat dezelfde kleur behouden wordt, dan moet je rekenen op ongeveer € 1.000,00. Uiteraard kunnen er nog kosten bij komen voor wanneer je de auto bijvoorbeeld wilt laten schuren.

Bron foto: summacollege.nl

Have your say