Je auto verkoopklaar maken – hoe doe je dat?

Heb je plannen om je auto te verkopen? Natuurlijk wil je je auto voor een zo’n hoog mogelijke prijs verkopen. Daarom is het van belang dat je je auto zo goed mogelijk verkoopklaar maakt. Hoe doe je dat en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Zorg voor een schone auto
Het is altijd slim om je auto van tevoren goed te wassen. Je auto ziet er dan als nieuw uit en dat is voor mensen vaak een extra reden om een auto te kopen. Was je auto niet alleen aan de buitenkant, maar zorg ook dat je de binnenkant schoonmaakt en stofzuigt.

Check de vloeistoffen en de brandstof
Controleer altijd of alle vloeistoffen in je auto voldoende aanwezig te zijn. Kijk of het oliepeil in orde is en doe een extra check voor de ruitenvloeistof. Natuurlijk moet er ook voldoende brandstof in de auto zitten voor een eventuele proefrit.

Zet je auto op internet
Je kunt je auto te koop zetten op websites als marktplaat.nl en autoscout24.nl. Beide zijn Europese marktplaatsen om je auto te verkopen. Draag daarom zorg voor een sprekende advertentie met goede foto’s. Daarmee creëer je voor jezelf kansen om je auto sneller te verkopen en hogere prijs te ontvangen.

Tips bij de verkoop
Komen er mensen langs om bij je auto te kijken? Zorg dan dat je al je autopapieren bij de hand hebt. Vergeet ook het keuringsrapport niet van de APK. Heb je een goed bod ontvangen en ga je tot verkoop over? Ga dan samen met de nieuwe eigenaar mee naar het postkantoor om de auto te laten overschrijven. Zodra je dat gedaan hebt en je een vrijwaringsbewijs hebt ontvangen, geef je de auto mee aan de nieuwe eigenaar.

Have your say