Laat de velgen van je autobanden weer stralen

Naarmate een auto ouder wordt, zullen de velgen van de wielen gaan slijten. Vuil, remstof en weersomstandigheden hebben invloed op hoe de velgen eruit komen te zien. Het liefste zou je een paar wieldoppen kopen, om alles er weer stralend uit te laten zien. Helaas is dat niet goedkoop en bij lichtmetalen velgen is dat niet eens mogelijk. Wat dan wel?

Je velgen schoonmaken en schuren
Je velgen er weer als nieuw uit laten zien, hoeft echt niet duur te zijn. Voor een bedrag van 10 euro zien ze er weer helemaal flitsend uit. Natuurlijk moet je dan wel de juiste stappen ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je velgen goed voorbereid op een nieuwe lik verf. Dit doe je door ze schoon te maken en daarna te schuren. Dit doe je gemakkelijk met afwasmiddel.

Probeer de roestplekken zoveel mogelijk weg te schuren. Dit kan met schuurpapier of met een Scotch-Brite handpad. Let wel op de grofheid van het schuurpapier. Hoe grover het schuurpapier is, hoe groter de kans dat er krassen ontstaan op je velgen. Laat dit nu juist niet de bedoeling zijn!

Je velgen afplakken en opnieuw bespuiten met verf
Als je klaar bent met het schoonmaakwerk en het schuren, kun je de velgen gaan afplakken. Je gaat de velgen van je auto namelijk met verf bespuiten. Voor het afplakken gebruik je gewoon schilderstape. Zorg wel dat je eerst een laagje grondverf aanbrengt, voordat je met de spuitbus verf aan de slag gaat. De uiteindelijke laklaag zal daardoor beter hechten.

Je kunt dus je velgen van een nieuw leven voorzien door ze schoon te maken, te schuren en opnieuw te verven. Ze zullen er daardoor weer strak en stralend uitzien.

Have your say