Poldertuning

Uiteraard is het een kwestie van smaak, toch zijn er enkele dingen die je beter kunt laten als het gaat om het ‘tunen’ of ‘pimpen’ van je auto. Deze dingen zorgen eerder voor blikken van medelijden dan van jaloezie.

Spinners
Begin 2000 een flinke hit, velgen die doordraaien nadat de auto is gestopt. De spinners waren voornamelijk populair in de hip-hop cultuur.

Open uitlaat
Een grote regenpijp onder je Corsa kan zorgen voor een erg donker en hard geluid alleen heeft dit geen enkel gunstig effect op je auto, buiten het feit dat de auto als wekker kan dienen voor de hele buurt.
Te grote spoilers
Spoilers kunnen een auto net die sportieve look geven waar je naar op zoek bent, ook al zal het de prestaties van de auto enkel negatief beïnvloeden. Pas er alleen op dat het geen walvisstaart wordt die je op je auto zet.

Plastic bodykits
Net als voor de spoilers is ook bij bodykits meestal het geval dat een subtielere aanpak een beter idee is dan de gehele auto vol te hangen met plastic delen.

Re-badging
Niets is zo teleurstellend als wanneer je denkt achter een sportieve auto te rijden, als er op de badge bijvoorbeeld GTI staat, dat wanneer deze gas geeft er dikke roetwolken van een dieselmotor tevoorschijn komen.

Electric ‘e-bay’ turbocharger 
Op meerder verkoopsites zoals e-bay zijn vele elektrische turbochargers te vinden die waanzinnige prestaties beloven voor een zacht prijsje. Alleen deze turbo’s doen niet veel meer als een ventilator die je in computers vindt en zullen dus niet voor beter prestaties van je motor zorgen.

Verlagen
Wanneer je overgaat tot het verlagen van de auto zorg er dan voor dat dit gebeurt met de juiste ‘verlaging-kits’ en probeer niet de standaard vering in te korten. Dit zorgt enkel voor gevaarlijke situaties op de weg.

Have your say