Stickers verwijderen

fiat

Soms kleeft er op jouw auto een sticker die niet mooi meer is of net iets té vintage naar uw zin. Je wilt deze dan ook zo snel mogelijk verwijderen. Maar dit kan best wel een lastige klus zijn! Hoe langer de sticker erop kleeft, hoe moeilijker hij te verwijderen is. Natuurlijk hangt een en ander er ook van af op welk materiaal (ondergrond) de sticker kleeft en hoe hij oorspronkelijk werd aangebracht. Vele factoren dus die een invloed hebben. We kunnen je een aantal tips meegeven voor het verwijderen van stickers, maar deze geven helaas nog altijd niet de garantie dat het helemaal lukt.

Ramen en glas
Stickers op ramen en glas verwijderen, is meestal niet zo moeilijk. Je hoeft immers geen angst te hebben om de ondergrond te beschadigen. Best is om de sticker eerst te verwarmen met bijvoorbeeld een haardroger en dan een van de hoekjes los te peuteren. Het is belangrijk de sticker warm te houden en de rest is eigenlijk kinderspel. Het kan zijn dat de sticker breekt, maar dan peuter je gewoon opnieuw een hoekje los. Een krabber gebruiken kan ook, maar dan kun je wel krassen maken in het glas.

Lak en verf
Hier moet je iets voorzichtiger te werk gaan. De haardroger is ook hier weer een goede optie. Een caramelschijf (verkrijgbaar in doe-het-zelf-zaken) is een andere mogelijkheid. Hiermee wordt de sticker verpulverd, maar nadeel is dat er veel stof vrijkomt. Indien er veel stickers moeten verwijderd worden, is deze schijf misschien wel aangeraden.

Specialisten
Bij twijfels ga je best eens langs bij een gespecialiseerd bedrijf of een autopoetsbedrijf. Ga je toch zelf aan de slag, kijk dan zeker naar hoe de ondergrond reageert op het verwijderen. Zie je iets dat niet pluis is, raadpleeg dan zeker een expert.

Have your say