Tips voor het onderhoud van schapenvacht

Welke chauffeur houdt nu niet van extra rijcomfort? Het is algemeen geweten dat schapenvacht zorgt voor extra rijcomfort. Laten we eerlijk zijn dat schapenvacht niet alleen lekker comfortabel zit, maar het oogt ook mooi in de auto. Je moet weten dat de meeste schapenvachten gewassen kunnen worden in de wasmachine. Echter is dit bij sommige vachten af te raden omdat deze wol meestal niet behandeld is tegen hoge wastemperaturen. Het etiket achteraan moet je daarom ook volgen, anders krimpt je schapenvacht zienderogen.

Het beste onderhoud voor de schapenvacht

Witte schapenvacht of donkere kleuren het maakt allemaal niet uit, het onderhoud blijft hetzelfde. Je doet er goed aan om de schapenvacht regelmatig uit te kloppen en het uit te kammen met een borstel met lange pinnen. Dit kun je één keer in de week doen afhankelijk hoe vaak je op de schapenvacht zit. Als je een vlek op de schapenvacht krijgt, moet je niet direct panikeren want deze is gemakkelijk te verwijderen met een eenvoudig nat doekje.

Een droge vlek krijg je er goed uit met groen zeep en een iets vochtig doekje. Een natte vlek kun je er gemakkelijk uitkrijgen als je een droog doekje gebruikt of keukenpapier. Als je van plan bent om de vacht te wassen in het wasmachine, steek de vacht dan achteraf niet in de droger. Anders houd je nog 1/3 over van wat je had.

Drogen van schapenvacht

Je kunt het beste de schapenvacht ophangen waar de temperatuur constant op kamertemperatuur is. Rek een keer per dag de vacht uit zodat de structuur hetzelfde blijft. Op deze manier blijft je schapenvacht mooi in vorm. Als de schapenvacht droog is, kam deze nog een keer per de kam en nu kun je hem terug over de stoel hangen. Geef toe dit geeft toch extra klasse!

Have your say