Uitdeuken zonder spuiten is de techniek van de toekomst

Uitdeuken auto

 

Oorspronkelijk werd uitdeuken gevolgd door het spuiten van een nieuwe laag. Tegenwoordig wordt uitdeuken steeds minder opgevolgd door spuiten, deze manier is goedkoper en milieuvriendelijker in vergelijking tot het originele herstelproces. Schadeherstelbedrijven hebben vandaag de dag een steeds grotere rol in het handhaven van milieuregels en het verminderen van de schadelast. De techniek wordt al tientallen jaren gebruikt in fabrieken van Mercedes Benz. Ongeveer rond 1980 is de techniek overgenomen door andere langen. Deze techniek was toen echter nog niet bekend bij de eigenaren van de auto’s. In het onderstaande artikelen leggen we uit hoe de techniek en het schadeherstel wordt toegepast en onder welke voorwaarden deze techniek kan worden uitgevoerd.

 

De voorwaarden

Het gebruik van de techniek waarbij alleen wordt uitgedeukt is alleen geschikt voor deuken die zijn ontstaan door parkeer-, hagel- en transportschade. De techniek kan ook worden toegepast bij deuken waarbij er geen sprake is van lakschade. Het is echter niet zo dat deze techniek voor elke deuk kan worden toegepast. De deuk mag maximaal de grootte hebben van een 2 euro munt en moet daarnaast buiten de karakterlijnen van de auto vallen. Grotere reparaties kunnen in uitzonderlijke gevallen toch wel voorkomen. Elke beschadiging zal dan ook door een specialist beoordeeld moeten worden.

 

Uitdeuken zonder te spuiten: het proces

Om te beginnen worden alle beschadigingen en deukjes opgespoord met speciaal gereedschap en een speciale lamp. De beschadigingen worden vervolgens weggewerkt door het als het ware ‘masseren’ van de aangedane plekken. Omdat er tijdens het proces van binnenuit wordt gewerkt ontstaat er geen verdere lakschade.

 

Een snelle techniek met lage kosten

Wanneer de beschadigingen en deukjes met deze methode worden gerepareerd zal dit bijna altijd de goedkoopste optie zijn. Er worden geen torenhoge rekeningen voor het spuiten van de beschadigde plekken zijn, hierdoor bespaar je enorm veel op het totaal bedrag . Deze methode kan daarnaast ook erg snel worden uitgevoerd waardoor je binnen een mum van tijd de garage weer met auto kunt verlaten. Tegenwoordig wordt deze techniek dan ook door de het merendeel van de autodealers gebruikt en wordt het ook vaak als eis gesteld door de verzekeringsmaatschappij.

Have your say