Wat praktisch aanwezig mag zijn

Onderweg

Wie gaat er tegenwoordig nog op pad zonder navigatie? Wanneer je de weg weet red je jezelf altijd wel. Maar stel dat er toch ergens wegwerkzaamheden zijn. Of je besluit eens een andere route uit te proberen. Misschien zet je iemand van het feest af bij zijn huis? Een navigatiesysteem is eigenlijk gewoon een must voor de moderne auto.

Praktisch is vanzelfsprekend een scherm dat je tijdens het rijden goed kunt blijven volgen. Daarbij dient de software bij de tijd te zijn, waardoor je niet alsnog voor verrassingen komt te staan. Dan helpen de borden langs de weg niet meer; bij wegwerkzaamheden zijn deze tijdelijk verwijderd!

Makkelijk mee te nemen

Andere praktische handigheidjes voor in de auto zijn een geïntegreerde houder voor een flesje of blikje drinken. Vooral bij warm weer en/of lange ritten moet je gewoon goed drinken tussendoor. Een smalle hoge houder waar je je van tevoren klaargemaakte sandwich in kunt bewaren is ook van harte welkom. Bij de meeste auto-onderdelen-shops zijn dergelijke houders beslist te koop.

Andere nog praktische hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld een lifehammer, een zaklamp, een ehbo-trommel en een deken. Je denkt er niet altijd aan, maar in noodgevallen blijkt de aanwezigheid van dergelijke middelen ontzettend welkom te zijn.

Have your say