Zelf je volkswagen onderhouden

Zelf je volkswagen onderhouden

Vaak is het bij wat oudere auto’s mogelijk om zelf het nodige onderhoud te doen. Bij nieuwe auto’s kan het soms zo zijn dat dit niet het geval is. Toch is het belangrijk om je Volkswagen onderhoud goed bij te houden. Er zijn dan ook een aantal dingen die je wel zelf kunt uitvoeren zoals het controleren van de bandenspanning en de oliepeil. Hieronder vind je wat tips over het zelf onderhouden van je auto.

Bandenspanning

Het is zo dat er uit iedere band continu wel een beetje lucht ontsnapt. Daarom is het heel erg belangrijk om elke maand wel een keer de spanning van je banden te controleren. Rij je namelijk met banden die niet goed zijn opgepompt dan kan dit je jaarlijks al snel 100 euro extra kosten aan brandstof. Daarnaast zijn zachte banden ook nog eens heel slecht voor de wegligging en dus ook voor jouw eigen veiligheid. Daarom is het heel erg belangrijk om te kiezen voor een bandenspanning met volle belading, hierdoor komt de spanning door de tijd heen gemiddeld precies goed uit. Mocht je niet weten wat de goede bandenspanning voor jouw volkswagen is dan kun je dit vaak terug vinden in het instructieboekje van je auto.

Oliepeil

Olie koelt niet alleen de motor maar reinigt en smeer deze ook nog eens en is daarmee onmisbaar voor al je veilige kilometers. Het is dus heel erg belangrijk om regelmatig tge controleren of je oliepeil nog in orde is. anneer het oliedruklampje gaat branden ben je eigenlijk al te laat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit een keer maand te controleren of om de zoveel keer bijtanken. Je kunt het gemakkelijk doen door je motorkap te openen, de oliepeilstok eruit te halen en te kijken of de peil tussen de twee streepjes zit. Als je ervoor kiest om dit te doen wanneer je net bij een tankstation aankomt rijden kun je het beste nog wel even de motor laten afkoelen. In diezelfde tijd kan de olie namelijk ook naar beneden stromen. Wanneer je een te laag oliepeil hebt dan kan dit storingen aan sommige onderdelen veroorzaken en dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Koelvloeistof

Hetzelfde verhaal van de olie geld voor je koelvloeistof. Wanneer het lampje gaat branden ben je eigenlijk al te laat. In de meeste auto’s kun je het op peil op de buitenkant van het reservoir goed checken. Wanneer dit niet het geval is dan moet je de dop even losschroeven.

Have your say