Zes tips om je auto te stylen

Zes tips om je auto te stylen

Ben je het beu steeds in dezelfde wagen te zitten of vindt je je wagen te saai? Binnen het kader van de juiste wetgeving mag een auto gestyled worden. Hou je dus van leuke gadgets en bijzondere snufjes en wil je je auto een beetje meer speciaal maken dan kunnen deze gadets en pimptips misschien iets voor jou zijn.

Lichtgevende auto-asbak

De eerste is heel interessant voor mensen die de asbak vaak gebruiken in de auto. De lichtgevende asbak geeft een speciale sfeer, vooral as je ’s nachts rijdt. Bovendien bevat deze meestal een mechanisme waarmee een lichtgevende asbak automatisch opent. Je hoeft er dus niet meer aan te komen. Lekker makkelijk toch.

Velgen

Een wijziging aan je auto die een grote impact kan hebben op de looks zijn velgen. Zo kan je grotere velgen nemen zoals 19 inch velgen of juist voor een specifiek aftermarket merk velg zoals Breyton.

Stuur

Om je auto een andere look te geven kun je je stuur aankleden met een wollen bekleding of je kan ook vragen aan een monteur of garagist om een totaal ander stuur te installeren. Heb je liever een sportief stuur of hou je het toch graag klassiek dan is deze optie ideaal voor jou.

 

Je moet wel van een stuurhoes houden. Je stuurt wordt er namelijk dikker door en dat vindt niet iedereen even fijn.

Veiligheidsriem

Voor wie zijn auto naast het stuur helemaal een andere look wij geven kan ook zijn veiligheidsriemen aankleden met een speciaal accessoire bijvoorbeeld klikbandjes de fluoriseren. Zeker amusant voor wie vaak kinderen op de achterbank mee heeft.

Versnellingspook en handremhendel

Om het design opnieuw een andere ook te geven kan je de versnellingspook en handremhendel aankleden met een wollen accessoire of hoesje. Ook hier is het mogelijk een volledige vervanging door te voeren en de versnellingspook alsook de handremhendel te veranderen door stukken die je zelf graag ziet, beter in je hand liggen of om at voor reden dan ook. De wet zegt wel, en dat spreekt ook voor zich dat er bij verandering niets mag veranderen aan de mechanismes van de versnellingspook en handremhendel.

Geluidsinstallatie

Als je vaak of ver en lang op de weg moet dan kan een beetje muziek ook altijd leuk zijn. Ben je er fan van je muziek luid te zetten dan staat de wet je zeker toe een aangepaste geluidsinstallatie in je wagen aan te brengen zolang die het andere verkeer niet hindert of voor geluidsoverlast zorgt. Bovendien moet ik je waarschuwen dat bij het installeren van een grotere geluidsinstallatie zeker rekening moet worden gehouden met de bedrading. Wanneer je foute draden aankoppelt kan er namelijk heel wat is gaan. Uiteraard kun je ook vragen aan een monteur of garagist om de geluidsinstallatie te monteren voor je.

Ik hoop je hiermee enkele interessante of nuttige tips te hebben gegeven en wens je veel succes.

Have your say